Hvordan kommer jeg meg til Sånafest?

 

fra oslo:

Tog

Sånafest er godt betjent av to togstasjoner - Sonsveien og Vestby Stasjon - 40 fredelige minutter fra Oslo via en direkte rute på linjen L21 (betjener Oslo sentralstasjon, Nationaltheatret, Skøyen, Lysaker). For andre avgangssteder og togplaner, gå til VY (www.vy.no).

Så hvilken stasjon skal jeg velge?

Velg Vestby Stasjon hvis ditt første Sånafest-reisemål er i Hølen. Ved ankomst Vestby Stasjon tar du buss nr. 545. Den går fra Vestby stasjon et par minutter etter at toget kommer, og det er en 12 minutters tur til Hølen torg. Se også www.ruter.no

Velg Sonsveien stasjon hvis ditt første Sånafest reisemål er i Son.

Fra Sonsveien stasjon tar du buss nr. 540 til Son. Din gyldige togbillett fungerer også for bussen - ikke behov for en ny billett!

Liker du å gå eller sykkel sammen? Du kan også bruke Sonsveien stasjon som din hoppe av punkt for Hølen. Du reiser langs en 3 km asfaltert sykkel og tursti som forbinder Hølen og Sonsveien stasjon. Se etter ruteplanene på stasjonen.

FERJE

Du kan ta B21-fergen fra Oslos Aker Brygge hele veien til Son om sommeren hvis du ønsker å starte eller avslutte ditt besøk til Sånafest med et cruise gjennom Oslofjorden.

Kontroller tidsplanen på www.ruter.no, på søk Aker Brygge / Son for å se tider og stopp.

Dersom du skal se noe i Hølen har du en herlig spasertur opp langs Sånaelven fra Son. Det tar ca 40 minutter.

MED BIL

Hølen og Son er en 40 minutters kjøretur fra Oslo. Google Maps gir gode instruksjoner.

Etter kl. 17.00 på torsdag og fredag og hele dagen på lørdag, kan du parkere bilen på Hølen skole. Parkering i Son senter er på et betalt parkeringssystem (ofte med en gratis time). Det er et større parti i utkanten av byen, som ligger i nærheten av hvor man tar opp stien til Hølen. Spør vennlig lokalbefolkningen (kjent som Hørninger og Sooninger) for forslag til gode steder å parkere ellers i Hølen og Son.

 

Fra andre steder utenfor Vestby

Vi anbefaler bil for de som kommer fra andre steder enn Oslo.

Alternativer er tog til Sonsveien Stasjon, og deretter Taxi til Hølen. (FOLLO TAXI: 64 85 68 68)

Man kan også overnatte på Sånafest

Les mer om det her: