Festivalhage og visuell identitet

Fotografen-Samestad_MG_7951 copy.JPG

hver dag

Plutselige kunstopplevelser i omgivelsene


Når du kommer til Sånafest møtes du av fargerike flagg, vimpler, pynt, dekorasjoner og skulpturer. Tradisjonen tro er det visuelle ved Sånafest en svært viktig ingrediens av det som gjør festivalen til det hyggelige møtestedet som det er. Til Sånafest 2019 har fokuset vært på å skape en fargerik og hyggelig festivalhage. Her kan du slappe av i badekaret eller under paviljongteltet, eller sitte i skyggen av balinesiske parasoller.

Vi er utrolig stolte over den fantastisk flotte festival-scenen som du finner i festivalhagen og som er planlagt og bygget av frivillige i år! Og når vi kommer til temaet frivillighet og Sånafest så må vi bare gang på gang ta av oss Sånafest-capsen vår. Hørninger er et helt unikt folkeslag. Frivillige sånafestere er bare de mest iherdige, kreative og positive optimister som finnes.

 

Ved siden av en deilig og fargerik festivalhage blir det i år også et gledelig gjensyn med skulpturen “Å dykke ned for å se opp” av festivalkunstner og dekoransvarlig Mikkel Rasmussen Hofplass.

Å dykke ned for å se opp - laget spesielt for Sånafest 2017 og for kulpa i Hølen.

Verket består av en 7 meter bred og 7,5 meter høy oppblåsbar skulptur av en nokså velholdt kjempe av en dykker, der det vi ser er kun deler av magen og de enorme beina stående opp fra det brune vannet. Det litt humoristiske bildet skulpturen gir skal være av en som har vokst seg ut av dammen sin, der det som en gang var et stort basseng plutselig har blitt en trang liten pytt. Skulpturen prøver å gjemme seg bort og å flykte til en verden under vann, men det er vanskelig når man er en kolossal markeringsbøye i landskapet som roper “se hitover”. 

Foto: Vegard Samestad