Sånatorium

For English click here

Å være med på workshop er en veldig engasjerende og lærerik måte å bli kjent med andre kunstnere på synes vi i Sånafest, derfor fortsetter vi suksessen fra i fjor med et eget workshop-program og har kalt det Sånatorium; et sted du får tid til å ta vare på helsa.

Morgenklasse (4 of 7).jpg

Morgenklasser

Hver morgen fra kl. 10:00–11:00 på Hølen skole

50,- drop in / gratis for frivillige

 

Start festivaldagen med en engasjerende fysisk oppvarming ledet av våre festivalartister.  

Åpent for alle, bare ta med komfortable klær og en posjon nysgjerrighet!

 

Kurs i klokka

Tirsdag og onsdag kl.11.00–13.00

Begrenset antall plasser, påmelding til workshop@saanafest.com eller muntlig til Sånafest–Ingvild

Gratis og åpent for alle. Ingen forkunnskap nødvendig.

Janine Harrington holder kurs i The Human Clock, det utholdende performance installasjonsverket som tikker seg gjennom hele festivalen. Janine deler øvelser som gir en fysisk erfaring av tid, for å skape et grunnlag til å styre klokka. Dette krever en ro og presisjon, og kan etterhvert oppleves som en meditativ handling. Etterpå kan de som ønsker få muligheten til å være med som utøver under Sånafest!

 

Hans Ulrich Obrist: do it - Sånatorium med Mikkel R. Hofplass og Ingvild Isaksen

Torsdag og fredag kl. 14:00-17:00 med visning fredag mellom 20:00 og 00:00

Påmelding; send CV og motivasjonsbrev til workshop@saanafest.com

For profesjonelle kunstnere

200,-

I år har Sånafest fått tilgang til kompendiet do it satt sammen av kurator Hans Ulrich Obrist. Dette består av 250 instruksjoner fra kunstnere verden over. Med disse fasiliterer Mikkel og Ingvild et to-dagers Sånatorium som ender i visning fredag 29.juni på selveste Kunstekstravaganza Party.

Etter en utprøvning av ulike metoder som kan benyttes i utformingen av instruksjonene, får deltakerne tilgang til kompendiet, et utvalg verktøy og objekter, og frie tøyler til å utforske sine favoritt–instruksjoner videre. På fredagen får alle mulighet til å gi innspill til hverandre og kan finpusse sine innslag frem til visningen, samme kveld fra kl. 20.00.

Denne workshopen gir en ypperlig mulighet til å teste ut andre kunstnere sine ideer i en stedsbasert sammenheng, innenfor en kort tidsramme og foran et publikum. Vi tror at dette blir et nervepirrende og livlig innslag i festivalen, hvor vi er vitne til hva som er mulig å få til på 24 timer.


Inn i landskapet - Workshop med Tormod Carlsen

Fredag og lørdag kl. 11.30 - 14.30

for alle som er interessert i måter landskapet behandles i kunsten, uavhengig av profesjon og erfaring

200,-

Disse workshopene tar utgangspunkt i Tormod Carlsens arbeid med landskapsbegrepet og scenekunst. Kort fortalt er de en innføring i kunsten å landskapsspekulere.

Med utgangspunkt i begreper Tormod bruker i sitt arbeid som; utsikt, atmosfære, livsform, det situerte perspektivet, sted, og indre landskaper, vil det utforskes mulige sceniske forståelser av landskapet vi ser på. 

På lørdagen kommer vi til å vandre, reflektere og forsøke å respondere til omgivelsene rundt Såna-eleven. De som ønsker å være med på vandringen, kan tegne seg opp til en individuell time på torsdagen, hvor vi sammen legger en plan for en scenisk respons som testes ut.

Workshopen foregår ved Kulpa i Hølen og i omgivelsene rundt Sånaelven