Workshop-uke

​​​​Sånafest har invitert tre fantastiske folk til å dele sine erfaringer fra tverrfaglige og stedsspesifikke arbeid innen scenekunst.

Å være med på workshop er en veldig engasjerende og lærerik måte å bli kjent med andre kunstnere på synes vi i Sånafest, derfor har vi endelig fått oss et eget workshop-program!

Vi er superglade for å kunne tilby TO workshoper under festivaluka, som foregår på Hølen skole og i omgivelsene rundt.

På toppen av dette blir det morgenklasser med de ulike artistene som opptrer på festivalen hver morgen fra 10-11. BÆM!

 

Man kan delta på begge workshopene.

Workshop 1 (Heine Avdal): 19.06. - 22.06.

Workshop 2 (Heidi Jessen & Kristine Gjems): 20.06. - 24.06.

 

Mandag

10.00-11.00 Morgenklasse med diverse artister fra Sånafest-programmet
11:00 - 13:30 Workshop 1
LUNSJ
14:30 - 17:00 Fortsettelse Workshop 1
MIDDAG

Tirsdag - Torsdag

​10:00 - 11:00 Morgenklasse med diverse artister fra Sånafest-programmet
11:00 - 13:30 Workshop 1 med en snik-visning på butikken
LUNSJ
14:30 - 17:00 Workshop 2
MIDDAG

Fredag

​10:00 - 11:00 Morgenklasse med diverse artister fra Sånafest-programmet​
11:00 - 13:30 Workshop 2
LUNSJ
14:30 - 17:00 Fortsettelse Workshop 2
MIDDAG

Lørdag

​​11:00 - 17:00 Workshop 2 med visning

(Planen er med forbehold om endringer)

 

Workshop 1

Heine Avdal holder workshop rundt ideene bak sin steds-inspirerte forestilling Borrowed Landscape. Tittelen springer ut fra det japanske begrepet "shakkei". Det refererer til den teknikken som brukes i japansk tradisjonell hage design ved å integrere det omkring liggende eksisterende landskapet inn i sammensetningen av en hage. Denne tilnærmingen gjenspeiles i den unike måten Heine Avdal bringer sammen ulike virkeligheter i de spesifikke urbane områder de tar sikte på å undersøke. I prosessen av disse forlokkende forestillingene avsløres våre rutiner, gjør oss bevisst på hvordan de rom vi bruker hver dag er konstruert, og på hvordan vi beveger oss og er styrt for å gå gjennom dem.​

​Heine Avdal

I nyere prosjekter, har hans fokus ligget på hvordan forskjellige typer offentlige/private rom distribueres. Han utforsker hvordan romlige konvensjoner påvirker opplevelsen av tilstedeværelse i private samt offentlige rom. Tatt i betraktning våre forutseende ideer om romlige konvensjoner og gjennom små skift, eller manipulasjoner søker han etter uventede kryssinger mellom ulike komponenter i måten vi opplever oss selv og medmennesker i våre umiddelbare omgivelser.

 

Workshop 2

​Workshopen vil foregå utendørs og utforske omgivelsene på stedet. Med store stykker folie/tekstil vil vi pakke inn både utøvere og naturen rundt. Med en maskering av omgivelsene vil vi gi folk en mulighet til å se et gammelt landskap på en ny måte. Workshopen vil danne en møteplass hvor vi sammen kan oppdage nye metoder – arbeide, diskutere, reflektere sammen og få stimulert måten vi ser landskapet som vi forandrer. Samtidig vil vi skape en atmosfære der aktørene er trygge på sine kvaliteter og har mulighet til selv å dele og lære bort. Ingen forberedelser kreves, men ta med bevegelig tøy​.

​Heidi Jessen og Kristine Gjems

Koreograf og dansekunstner Heidi Jessen er utdannet ved Spin Off Forstudium, Skolen for Samtidsdans og ved Kunsthøgskolen i Oslo (Master i koreografi). Kostymedesigner/scenograf Kristine Gjems er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (BA kunst) og Kunsthøgskolen i Oslo (MA design).

Jessen og Gjems møttes under sine utdannelser ved KhiO i Oslo og startet her sitt samarbeid. Spørsmål om kinestesi og en insistering på det visuelle har vært et avgjørende element for deres arbeid.​

 

Registrering

Send oss en mail med ditt navn, din biografi eller CV og hvilke/n WORKSHOP du ønsker å delta på til workshop@saanafest.com. Vi følger i år førstemann-til-mølla prinsippet så kast deg rundt og søk!

Antall plasser på hver workshop (du kan delta på begge): 20

 

Kriterier

Workshopene er hovedsakelig for profesjonelle scenekunstnere som har fullført en treårig scenekunstutdanning på høgskolenivå eller har tilsvarende profesjonell erfaring. Men vi vil også vurdere uutdannede aktører eller aktører under utdannelse. I så fall legg også ved en liten tekst om deg selv og om hvorfor du ønsker å delta i din registreringsmail.

 

Priser

Én workshop: Early bird (innen 1.mai) 600,- / Late bird (innen 1.juni) 800,-

To workshoper: Early bird (innen 1.mai) 800,- / Late bird (innen 1.juni) 1000,-

Morgenklassene er inkludert i workshop-prisen + “Beverkort” til festivalprogrammet (Rabattkort)

 

Lunch og middag

Sånafest steller i stand lunch og middag på Elverhøy rett ved skolen i workshop-perioden. Her kan dere komme til dekket bord og spise til en rimelig penge; kun 150kr pr.dag for både lunch og middag.

 

Overnatting

Om du skulle trenge overnatting når du er på Sånafest så kan du melde deg på vår campingplass utenfor Elverhøy, bare ta med eget telt eller campingvogn. Det vil være tilgang på bad og dusj på skolen hvor workshopen holdes og kjøleskap og toalett på Elverhøy. Kjøkkenet på Elverhøy er tilgjengelig før 10.00 på morgenen og etter 20.00 på kvelden da det ellers lages lunsj- og middagstilbud her.

Samlet tilbud for overnatting og mat er 1200kr for 6 dager og 7 netter.
Kun mat koster 900kr.